A Biarritz étterem és kávézót 1995-ben nyitotta meg Berkes Gyula és felesége Éva, a Parlament mellett. Mint tulajdonosok, a II. világháború előtti hangulatot szerették volna felidézni, amikor a Duna mentén számos szálloda és kávéház működött, s ez maximálisan sikerült is.
Több, mint harminc éve, hogy Berkes Gyula a vendéglátós pályafutását elkezdte. Büszke rá, hogy a vendéglátást egy olyan gyönyörű helyen tanulhatta, mint a nemrég felújított New York Kávéház, és olyan fantasztikus szakemberek tanították, akik példamutatásukkal nemcsak oktattak, hanem neveltek is. A Biarritz Restaurant és Café azért válhatott Budapest egyik kiemelkedő vendéglőjévé, mert a szaktudás mellé, sok-sok lelkesedés is társult, a tulajdonosok mellett a személyzet is szívügyének tekinti a mindennapi sikereket.
Szepsy István nagyon ritkán vállal borvacsorákat. Ő hazai és nemzetközi szinten egyaránt a borászok pápájának tekinthető. Magyrországon eddig elsősorban olyan patinás éttermeket tisztelt meg, mint a Gundel, vagy a Four Seasons Hotel Páva étterme, s a sorba most a Biarritz is bekerült. Óriási elismerés ez az étteremnek, s közönségének
borhirlap.hu