Hozzávalók:
tojás 8db
vaj 40dkg
porcukor 40dkg
liszt 40dkg
sütőpor 1/2cs
citrom 1db
édes fehér bor
aszalt gyümölcsök
a tojásokat szétválasztjuk, a vajat habosra verjük a porcukorral utána hozzá adjuk a tojás sárgáját a citrom reszelt héját és kicsavart levét a sütőport ezután hozzá keverjük a lisztet és az apró darabokra vágott borban áztatott aszalt gyümölcsöket a végén a tojások kemény habbá vert fehérjével lazítjuk a tésztánkat majd őzgerinc formába öntjük vagy kisebb adagokban muffin formákba öntjük vés közepes hőmérsékleten sütjük meg kb 35 perc tálaláskor borhabbot adunk hozzá
Borhab
Hozzávalók:
tojássárgája 6 db
édes fehér bor pl patricius valamelyike 1-1,5 dl
ízlés szerint még porcukor
a tojássárgáját a borral vízgőz fölött habbá verjük ha szükséges porcukorral édesítjük