Hozzávalók:
16 db tojás,
32 dkg cukor,
24 dkg kakaó,
8 dkg finom liszt,
fél dl kisütött vaj
Szétválasztjuk a tojásokat.A fehérjét a cukorral kemény habbá verjük.Hozzákeverjük a tojássárgáját és a vajat,majd hozzászitáljuk a lisztet és a kakaót,óvatosan összeverjük.Vajazott lisztezett tepsiben 4 lapot sütünk 180 fokos sütőben.
Meggydzsem
Hozzávalók:
1,2kg magozott meggy,
80dkg cukor,
1 dl víz,
1 dl citromlé
Összekeverjük a hozzávalókat és felforraljuk,majd lassú lángon addig főzzük amíg a meggy összeaszalódik.Kihűtjük,majd lecsöpögtetjük.
Vaníliás krém
Hozzávalók:
7,5dl tejszín,
6 db tojás sárgája,
2 egész tojás,
20 dkg porcukor,
1 ek cukor,
1 rúd vanília,
csipet só,
6 lapzselatin,
4 dl meggypálinka
Egy habüstbe összekeverjük a 2,5 dl tejszínt,a tojássárgáját,az egész tojásokat,a cukrot,a porcukrot,a vanília kikapart belsejét és vízgőz fölött állandó keverés mellett addig melegítjük amíg eléri a 82 C fokot.Levesszük a gőzről és belekeverjük az előzőleg beáztatott lapzselatínt és a pálinkát. Jól elkeverjük és kihűtjük. A megmaradt fél liter tejszínt felverjük és ezzel lazítjuk a kihűlt kerémt.
Csokis krém
Hozzávalók:
fél liter tejszín,
21 dkg csoki (70 %-os)
5 db lapzselatín,
fél dl tej.
Felverjük a tejszínt.Mikróban megolvasztjuk a csokit.A lapzselatínt beáztatjuk.Felforraljuk a tejet ebben elkeverjük a zselatínt,majd gyors mozdulatokkal a csokihoz keverjük(ügyeljünk arra,hogy a csoki is meleg legyen mert hamar beköt) és ezt lazítjuk a felvert tejszínhabbal.
Összeállítás
csatos tepsibe rakjuk össze.Alulra lap kerül,erre a csokis krém. Ismét lap,erre eloszlatjuk a lecsöpögtetett meggyet.Ismét lap,erre elkenjük a vaníliás krémet és egy lappal lezárjuk. Hűtőbe rakjuk.