fbpx

Címünk: 1055 Budapest, Balassi Bálint u. 2.
Telefon: +36-1-3114413 | +36-20-5758550,
E-mail: biarritz.etterem@gmail.com

Töltött káposzta

Hozzávalók:

40dkg daràlt sertéshús

50dkg savanyúkáposzta-levél

80dkg savanyú aprókáposzta

15dkg füstölt csemegeszalonna

2fej vöröshagyma

4-5 gerezd fokhagyma

1 evőkanál csemege fűszerpaprika

frissen őrölt fekete bors

rizs

csípős paprika

 

Az aprókáposztát és a káposztaleveleket jól átmossuk, ha szükséges, beáztatjuk. A húst sóval , borssal, fokhagymával, finomra vágott, pirított vöröshagymával, fűszerpaprikával, darált füstölt szalonnával és csípős paprikával ízesítjük. Hozzáadjuk a rizst, jól összedolgozzuk, majd betöltjük a káposztalevelekbe. Egy lábasban kevés zsiradékon finomra vágott vöröshagymát pirítunk, megszórjuk fűszerpaprikàval, majd hozzátesszük az aprókáposzta egy részét. Ráhalmozzuk a megtöltött káposztaleveleket (szorosan egymás mellé), majd ràrakjuk a maradèk vágott káposzta felét, felengedjükk vízzel, és puhára főzzük. Tálalásnál a tölteléket az aprókáposztára helyezzük, és tejfölt és száraz vörösbort kínálunk hozzá.