Címünk: 1055 Budapest, Balassi Bálint u. 2.

Telefon: +36-1-3114413 | +36-20-5758550, E-mail: biarritz.etterem@gmail.com

2016. januártól felvételt nyertünk a magyar Bocuse d'Or-ba. A Biarritz Restaurant & Café nagyszerű csemegéket ajánl a francia, mediterrán és a magyar konyha művészetéből, melyeket a színfalak mögött Katona György mesterséf és komoly tapasztalattal bíró csapata készít el. Elkötelezett csapatunk célja, hogy felülmúlhatatlan gasztronómiai élményt nyújtsunk Önnek és minden vendégünknek.

Read More

Érdemkeresztet kapott Berkes Gyula. Belváros egyik emblematikus, a hazai alapanyagokból készített minőségi ízeket kínáló Biarritz étterem és kávézó tulajdonosa, Berkes Gyula Szent István ünnepéhez kapcsolódóan állami kitüntetésben részesült. Az Áder János köztársasági elnök által adományozott elismerést Varga Mihány nemzetgazdasági minisztertől vette át a Balassi Bálint utcai étterem-tulajdonos.

Read More

Az 1938-ban nyílt híres Biarritz kávézó nevét visszaadva, húsz évvel ezelőtt nyitotta meg éttermét Berkes Gyula a Parlament és a Duna mellett, a Kossuth térnél, a Balassi Bálint utcában. A hely az elmúlt két évtizedben folyamatosan a ahazai vendéglátás legjobbjai között szerepelt. S hogy mi a titok? A vendég minden kívánságát teljesítve, mindenből a legjobb minőséget adni, s ehhez kiváló magyar alapanyagot használni. A Biarritz mára márkanév lett a szakmában. Az étlapon és a nemrégiben kialakított új enteriőrben egyszerre jelenik meg a hagyomány tisztelete és a modern felé való nyitottság.

Read More

Szepesy István borest - Csontó Sándor cikke.

Read More

A magyar vendéglátás emblematikus figurája. Elég csak azt a szót kimondani: Biarritz, vagy azt: „a Gyula”, és a szakmabeliek, az ínyencek azonnal tudják, kiről van szó. Volt már az Év vendéglőse, kiérdemelte a Gasztronómiai Európa díjat, se szeri se száma szakmai méltatásainak. Akik nem ismerik, azoknak ezúttal bemutatjuk Berkes Gyulát.

Tovább: -

A Biarritz étterem és kávéház

A Parlament északi szomszédságában álló Duna-parti lakóháztömböt gyerekkoromban, a 70-es, 80-as években a környékbeli lakók mint az „Amerikai házat” emlegették, akkoriban ugyanis az épület egy része amerikai tulajdonban volt, amit a háború után itt dolgozó amerikai diplomaták és katonai misszió tagjai laktak. Az elegáns francia tengerparti üdülőhely, a Biarritz név számunkra ekkor még sehogy sem kapcsolódott ehhez az épülethez, jóllehet manapság már egyre inkább mint a „Biarritz-ház” szerepel a köztudatban. Köszönhetően annak az egykor, még a háború előtt nyitott ám a történelem viszontagságai miatt rövid életet megélt patinás Biarritz kávéháznak, mely vendégei fantasztikus dunai panoráma mellett fogyaszthatták el kávéjukat, valamint annak az étterem-kávéháznak, amely mintegy öt évtizednyi szünet után ugyanezzel a névvel visszahozta a vendéglátás hagyományát az épület falai közé.

Read More

Vagy a halkéstől, esetleg a szálkától félünk, netán zavar minket a halszag, mások szerint drága. A panírozott rudacskákon túl azonban kevesen tudják, hogy mit kezdjünk igazán a halakkal. Pedig a hazai hal jó és ízletes, de nem egyszerű meglelni. 

Read More

TV műsor - A chef úr csak tudja - Ünnepi receptsor

Read More

A HEAD-V Events és a Biarritz Étterem közösen azokat hívta éjszakába nyúló randevúra a Pintér Galéria 1800 négyzetméteres alagsorába, akik szeretik a bort, az ínyencségeket,  Duke Ellingtont, és az antikvitásokat.

HVG 2007