fbpx

Címünk: 1055 Budapest, Balassi Bálint u. 2.
Telefon: +36-1-3114413 | +36-20-5758550,
E-mail: biarritz.etterem@gmail.com

Zöldbab főzelék rókagomba pörkölttel

Hozzávalók:
  • Zöldbab 1 kg
  • Fej vöröshagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • Kis pohár tejföl
  • Fűszerpaprika 2kdg
  • Finom Liszt 5dkg
  • Petrezselyemzöld
  • Pörkölt
  • Rókagomba 30-40dkg
  • Olaj
  • Fel hagyma
  • Fűzpaprika

Főzelék:

Megmosott megtisztított babbot feltesszük vízbe főni annyi vízben hogy ellepje, kevés sóval. Ha háromnegyedes a bab magyaros rántással sűrítjük tejföllel dúsítjuk hozzáadjuk a petrezselyemzölddel ízesítjük.
(Magyaros rántás: zsíros zsemleszínű rántást csinálunk és finomra vágott hagymát hozzáadjuk fokhagymát hozzátörjük piros fűszerpaprikát fel engedjük vízzel kicsit pihentetjük)

Pörkölt:

Finomra vágott hagymát olajon megpirítjuk fűszerpaprikát paradicsomot paprikát hozzáadjuk, majd hozzáadjuk a megtisztított rókagombát.És készre főzzük.

Találásnál mély tányérra tesszük a főzeléket és külön tesszük a pörköltet.