Hozzávalók:
- Zöldbab 1 kg
- Fej vöröshagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- Kis pohár tejföl
- Fűszerpaprika 2kdg
- Finom Liszt 5dkg
- Petrezselyemzöld
- Pörkölt
- Rókagomba 30-40dkg
- Olaj
- Fel hagyma
- Fűzpaprika
Főzelék:
Megmosott megtisztított babbot feltesszük vízbe főni annyi vízben hogy ellepje, kevés sóval. Ha háromnegyedes a bab magyaros rántással sűrítjük tejföllel dúsítjuk hozzáadjuk a petrezselyemzölddel ízesítjük.
(Magyaros rántás: zsíros zsemleszínű rántást csinálunk és finomra vágott hagymát hozzáadjuk fokhagymát hozzátörjük piros fűszerpaprikát fel engedjük vízzel kicsit pihentetjük)
Pörkölt:
Finomra vágott hagymát olajon megpirítjuk fűszerpaprikát paradicsomot paprikát hozzáadjuk, majd hozzáadjuk a megtisztított rókagombát.És készre főzzük.
Találásnál mély tányérra tesszük a főzeléket és külön tesszük a pörköltet.