Hozzávalók:
- 14dkg margarin
- 10dkg porcukor
- Egy csipet só
- 3db tojássárga
- 18dkg Liszt
- 1/2 csomag sütőpor
Tészta:
A margarint liszttel lemorzsoljuk majd a sőt hozzáadjuk. Porcukrot, sütőporral, tojássárgáját hozzáadva összegyúrjuk (vigyázzunk arra hogy ne dolgozzuk túl mert szívós lesz a tészta) pihentetjük egy fél órát hűtőben. A tészta felét megfelelő méretűre kinyújtjuk tepsibe tesszük. 180fokon elősütjük majd rárakjuk a tölteléket és a másik fél tésztát rá nyújtjuk és készre sütjük.
Töltelék: megmosott Kimagozott 1,5 kg szilvát őrölt fahéjjal beízesítjük és porcukorral ízlés szerint, tésztára rakjuk.
Pitét idény szerinti gyümölcsökkel is betölthetjük. Tálaláskor kockákra vágjuk tányérra helyezzük és porcukorral meghintjük.